Coaching2018-10-05T20:49:06+00:00

COACHING

SAMEN OP ZOEK

Soms gaat het leven niet zoals je graag zou willen. Als je het gevoel hebt het even niet meer te zien, niet te weten welke kant je op moet, kan iemand naast je gaan staan. Iemand die samen met jou op zoek gaat naar wat maakt dat je jezelf zo voelt. Dit is wat een coach je kan bieden. Een coach is iemand die samen met jou op zoek gaat naar antwoorden die ergens diep van binnen in jou aanwezig zijn. Dit alles op basis van gelijkwaardigheid. Een coach staat niet boven jou en geeft geen kant-en-klare recepten.

Iedereen is verantwoordelijk voor zijn / haar eigen leven en voor de manier waarop je door het leven gaat. Een coach kan je helpen zoeken naar de weg, naar de knelpunten die je tegenkomt, maar vooral ook naar de mogelijkheden die er zijn. De vele kwaliteiten, talenten, gevoelens, kunnen door allerlei oorzaken ondergesneeuwd raken, in de knel komen. Het wordt daarom een zoektocht naar je oorspronkelijk “ik”, met alles erop en eraan.

Thuiskomen bij jezelf, in jezelf is één van de doelen van coaching, net als het vinden van de oorzaken waarom het even niet lukt in je leven. Ik nodig je uit om samen met mij een ontmoeting met jezelf te hebben, met respect voor alles wat we tegenkomen. Ik werk veel vanuit mijn intuïtie, vanuit mijn gevoel. Daarbij maak ik gebruik van verschillende oefeningen. Ontmoet jezelf en vind je levenskracht terug!

Relevante opleidingen/trainingen

Mijn coachingstraject(en)

Een coachingstraject bestaat uit verschillende gesprekken, oefeningen en ont-dekken.

Een coachtraject begint met een kennismakingsgesprek. Kennismaking met het fenomeen coaching én met mij als persoon. Hierin zullen wij op zoek gaan naar de reden van je bezoek en of ik daarbij kan helpen, vanuit een vertrouwde omgeving, op basis van gelijkwaardigheid. Dit is voor beiden vrijblijvend en vrij van kosten. Duur: ½ uur. Hierin gaan we na of er een wederzijdse klik is en of we samen verder willen gaan.
Wanneer we beiden een positief gevoel hebben dat we het coachtraject verder willen volgen, zal er een afspraak gemaakt worden voor een intakegesprek.

Intake-gesprek

Wanneer je besluit om met mij de weg, op zoek naar jezelf te gaan, zullen we door middel van een intakegesprek, een oriëntatiegesprek op zoek gaan naar jouw vraag aan mij, maar ook voelen wat het voor je betekent. Ik wil je duidelijk maken dat jijzelf verantwoordelijk blijft voor jouw proces; dit betekent dat je met jezelf aan de slag moet willen gaan. Tijdens de coachsessies, maar zeker ook gedurende de tijd tussen de sessies in.

Coachsessie

Nadat in het intakegesprek duidelijk is geworden wat de kern is van de vraag, van jouw probleem, zullen we gedurende een aantal sessie hiermee aan de gang gaan. We gaan op zoek naar de situatie nu, naar wat je graag wilt veranderen, welke keuzes dit met zich meedraagt en wat er voor jou te doen staat.

De antwoorden zullen niet alleen vanuit je hoofd komen. We zullen ook voelen wat het voor jou betekent, welke emoties roept het op. Maar we gaan ook voelen wat het in jouw lichaam te vertellen heeft. Intuïtief coachen wil zeggen, dat ik vanuit mijn voelen vaak aanhaak bij jouw knelpunt. Het verloop van een coachsessie is vaak onvoorspelbaar omdat we dealen met dat wat zich laat zien of horen.
Bovendien zal er vaak een opdracht voortvloeien uit de sessie die van jou actie vraagt tussen twee afspraken in. Want het proces van verandering gaat vanaf het begin van het coachtraject alle dagen door! Het is prachtig om jezelf te gaan ontmoeten met al je talenten, je kwaliteiten, je voelen. Maar vooral blij en trots te mogen zijn op wie je bent; precies goed zoals je bent!

Coachsessie

70

Op al mijn producten zijn de algemene voorwaarden van toepassing.